Call us: +32 (0)496 206 728    Email: info@segers-paardensport.be

Led voor uw rijbakverlichting

Met behulp van de allernieuwste techniek behaalt ons beste armatuur een rendementsverbetering van maar liefst 40% en doorbreken wij hiermee de magische grens van 150 lumen per watt. Waar tot dit jaar 150 watt nodig was om een gasontladingsarmatuur van 400 watt te vervangen, daar heeft u op dit moment slechts 104 watt voor nodig. Dat is een besparing op de stroomkosten van bijna 75%. Met stijgende stroomkosten is het vervangen van uw bestaande verlichting erg aantrekkelijk geworden. Wij berekenen wij graag de terugverdientijd voor u.

Voordelen ledverlichting
De voordelen van een ledlamp ten opzichte van gasontlading zijn:

Geen opwarm- of afkoeltijd nodig De led heeft geen opwarmtijd nodig en schakelt direct in op volle sterkte. Ook afkoelen is niet meer noodzakelijk: na het uitschakelen kunt u direct de lamp weer aanzetten.

Duurzaam
De levensduur van onze gasontladingslampen zijn 8.000 uren. Onze ledlampen gaan maar liefst 125.000 uren mee. Dat betekent dat indien u de lampen 6 maand per jaar gebruikt met een gemiddelde van 4 uur per dag, u de lamp niet hoeft te vervangen.

Vanwege voortschrijdende techniek is het mogelijk om steeds efficiëntere ledarmaturen te maken. Om hiervan te profiteren dienden consumenten tot op heden altijd nieuwe armaturen te kopen. Dat behoort nu tot het verleden. Wij bieden u de unieke mogelijkheid om het inwendige van deze armaturen te vervangen zodat u kunt profiteren van de allernieuwste techniek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laag energieverbruik
Onze ledlampen verbruiken slechts 104 of 150 watt per uur terwijl een gasontladinglamp 435 watt per uur verbruikt (400 watt voor de lamp en 35 watt voor het voorschakelapparaat). Dat is een besparing van maar liefst 76%. U bespaart iedere seconde, minuut, uur of dag dat u de lampen aan heeft staan.

U bespaart veel meer indien u nu halogeenlampen gebruikt. 1000 watt of 2000 watt halogeenlampen worden nog steeds veel gebruikt om paardenbakken te verlichten. Indien u overstapt op led, bespaart u hiermee 85% tot wel 95% energie. Als u 2000 watt halogeenlampen gebruikt, is het misschien verstandig om naar de plaatsing van de lichtmasten te kijken. Wij geven u hierin graag advies.

Vervangen van lamp
Bij ca 8.000 uren of mogelijk eerder, dient u de gasontladingslamp te vervangen. Gasontladingslampen zijn relatief duur met € 35,= per stuk. Indien u meerdere armaturen op rij heeft, zult u merken dat de nieuwe lamp een iets andere kleur en een minder hoge lichtopbrengst heeft waardoor het beter is om alle lampen te vervangen. Met led hoeft u de lamp niet te vervangen omdat de kans op uitval minimaal is.Terugverdientijd ledarmaturen:
In dit voorbeeld gaan wij uit van twee gasontladingslampen van 400 watt bij een paardenbak van 20 bij 40 meter. Deze lampen branden 4 uur per dag, 7 dagen per week en 6 maanden per jaar. Elektriciteit kost in dit voorbeeld € 0,25 cent per Kwh, de jaarlijkse afschrijving voor de lampjes bedraagt € 7,=.

Het resultaat is dat gasontladingslampen per jaar dan ca € 160,= kosten terwijl ledlampen slechts ca € 35,= per jaar kosten. Afgezet tegen een meerprijs van € 350,= per lamp, heeft u een terugverdientijd van ca slechts 5,6 jaren. Uw rendement op de investering van € 700,= is maar liefst 17,85%.Uw investering in ledarmaturen:
- Prijs lichtmast incl. 120 watt ledarmatuur: € 695,= per stuk excl. btw
- Prijs lichtmast incl. 150 watt ledarmatuur: € 775,= per stuk excl. btw (21.350 lumen / +31%)
Voor slechts € 80,= extra per armatuur/mast heeft u maar liefst 30% méér licht.Ask for your quotation

Op deze website vindt u verlichtingsmasten voor elk type piste. Wij hanteren verschillende lichtplannen, vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more